Agenda

29 november

Light Festival

 

Dit jaar is het festival van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019, dit betekent 53 avonden op rij waarop je de kans hebt om de prachtige kunstwerken te bekijken. Het Amsterdam Light Festival staat dit jaar in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’, de beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De vraag die vervolgens werd gesteld was als volgt: Welke rol speelt licht als medium of juist als boodschap? Vervolgens hebben ruim 600 kunstenaars uit de hele wereld zich over dit vraagstuk ontfermd en een concept ontwikkeld. Eindresultaat: 30 kunstwerken die zijn geselecteerd om onze historische binnenstad dit jaar te verlichten.

lees meer

4 december

Concert: Kyle

 

Charismatische rapper KYLE, ook bekend als SuperDuperKyle, brak in 2017 door met de track ‘iSpy’ met SoundCloud-fenomeen Lil Yachty. Het nummer, oorspronkelijk alleen gereleased op SoundCloud om de fans zoet te houden, werd een gigantische hit en ging 4x platinum. Sindsdien is het hard gegaan voor de rapper/acteur uit Californië: Hij werd verkozen tot XXL freshman in 2017, samen met o.a. Playboi Carti en Aminé, scoorde zijn tweede hit met de single ‘Playinwitme’ met Kehlani en bracht in mei zijn debuutalbum ‘Light of Mine’ uit. Naast zijn muzikale succes speelt hij ook de hoofdrol in de film ‘The After Party’ die binnenkort op Netlix zal verschijnen. Hij is desondanks niet te druk om bij ons in de Melkweg langs te komen: check m in onze OZ op 4 december, good vibes gegarandeerd! Kaartverkoop is gestart. KYLE Dinsdag 4 december Melkweg Amsterdam (OZ) Zaal open: 19:00 uur Meer info en tickets: https://www.melkweg.nl/25229 De eindtijd van onze events staat niet vast en hangt te allen tijde af van het verloop van de avond.

lees meer

9 december

Mode: Fashion fest

 

Op zondag 9 december vindt de grande finale van het educatief programma en modewedstrijd ‘fashion fest’ plaats. We geven talenten uiteenlopende perspectieven op mode, kunst en design. Ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik van materialen en textiel en het belang van verhalen vertellen.

lees meer

20 december

Ice Amsterdam

 

YES! de schaatsbaan op museumplein is terug voor een nieuw seizoen! Of je er nou aan wilt geloven of niet, het is bijna winter en de stad hangt al vol met gezellige lichtjes. De temperaturen zijn gedaald, het regent net iets te veel en ’s avonds is zo vroeg donker. BRRR! Maar zoals Johan Cruijff al zei: ieder nadeel heeft zijn voordeel. En dat geldt ook voor de donkere wintermaanden. Op het Museumplein kun je vanaf 18 november weer genieten van de gezelligheid van Ice Amsterdam. Haal die schaatsen dus maar uit het vet! ICE Amsterdam is beter bekend als de schaatsbaan op Museumplein. En net zoals de Parade in de zomer, is deze schaatsbaan toch wel de vaste prik tijdens de winter. Het is winters genieten van echte Hollandse schaatspret, met de ‘Magere Brug’ als verbinding over de ijsbaan en een fenomenaal uitzicht op de musea en het concertgebouw. Zin in! ice amsterdam 2017/2018 Datum: 18 november t/m 4 februari 2018 Prijs: Online: €4,50 en bij de schaatsbaan: €6 Info: check de website Maar de kenners onder ons weten inmiddels: er is meer… Ice Amsterdam betreft alleen de schaatsbaan en vanaf 20 december komt daar ook Ice Village Amsterdam bij. Dé wintermarkt voor al je originele kerstcadeaus, accessoires en fashionable winter-wear. Wees vooral niet bang voor de komende kou, want opwarmen kan met een kop chocolademelk of glühwijn ;-) ice village amsterdam 2017 Datum: 20 december t/m 30 december Info: check het Facebook event TIP: ontdek meer leuke adressen en travel tips in de boeken van Yourlbb DE AMSTERDAM CITY GUIDE & WANDERLUST!

lees meer

22 december

Valhalla

 

Valhalla Festival is een house en techno festival in Amsterdam. Valhalla festival 2018 is al jaren een magisch feest waar honderden bizarre acts worden gepresenteerd! Valhalla festival vindt plaats in de RAI Amsterdam en is het meest ongelooflijke nachtcircus van Amsterdam. Ze omschrijven het zelf als ‘een magische mythe voor iedereen die durft te geloven’ . Jaarlijks stelt Valhalle festival een benijdenswaardige line-up samen met grensverleggende talenten, waarmee Valhalla stellig is bevestigd als een feesttraditie van de hoofdstad. De hele nacht…Valhalla festival!

lees meer

31 december

TikTak NYE

 

IKTAK New Years Eve vindt plaats op maandag 31 december van 22.00 tot 06.00 uur in AFAS Live. De deuren sluiten om 03.00 uur.

lees meer

9 februari

Happy Feelings Winter Festival

 

Plaats Amsterdam Locatie Thuishaven Datum zaterdag 9 februari Tijd 13:00 – 23:00 Prijs vanaf €22 Leeftijd 18+ Happy Feelings Winter Festival Na tal van gekke, blije en succesvolle edities door het hele land is het weer tijd voor een nieuw hoogtepunt van het jaar: HAPPY FEELINGS WINTER FESTIVAL! Happy Feelings Winter Festival vindt plaats op het Thuishaven terrein op zaterdag 9 februari. Happy Feelings Winter Festival is genieten De heerlijkste house classics, 90’s & 00’s, rnb & hiphop hits! De gekste en vrolijkste acts! Happy clowns Echt Héél veel C02 Ongekend veel confetti Héél veel ballonnen

lees meer