THE KITCHEN BEATBATTLE

16 februari

THE KITCHEN X STUDIO WEST | BEATBATTLE #3

In februari gaan 8 jonge producers weer de strijd met elkaar tijdens The Kitchen Beatbattle. Tijdens deze beatbattle gaan we op zoek naar de beste beatmaker/ producer van Amsterdam. De producers gaan de strijd met elkaar aan om de titel en een mooie geldprijs van 150 euro.

Producers:
T.B.A. ->

WIL JE MEEDOEN? Stuur voor vrijdag 26 januari 2018 (15:00 uur deadline) een mail met daarin een link naar minimaal 2 beats (en je naam, leeftijd en telefoonnummer) naar info@studiowest.nl. Na de voorselectie zullen de 8 beste producers worden uitgenodigd om op 16 februari 2018 mee te doen aan de battle. De 8 beste producers worden dinsdag 30 januari 2018 bekend gemaakt.

Jury: Jay-Way, Quesi
Hosted by MC Lost
DJ: Fumilayo

Drankjes aan de bar kun je alleen contant betalen (eigen consumpties niet toegestaan)

Vrijdag 16 februari 2018
Locatie: Studio West, Osdorpplein 6 Amsterdam
Tijd: 19:00 tot 23:00 uur
Entrée: Gratis
Meer info: www.studiowest.nl

SPELREGELS BATTLE:
1. De deelnemers zijn tussen de 15 en 30 jaar oud en wonen, werken of zitten op school in Amsterdam.
2. De deelnemers krijgen twee weken voor de battle 2 samples toegestuurd om te flippen tot twee dope beats van max 1 minuut.
3. De deelnemers mogen 10 sec van de sample gebruiken. De sample moeten ze verwerkt hebben in de beat! Dus de sample mag niet als intro gebruikt worden om vervolgens een andere beat te laten droppen (creativiteit en originaliteit worden beloond).
4. De sample mag niet onherkenbaar worden gemaakt! Als de jury de sample toch niet herkent mogen zij vragen waar en hoe ze deze kunnen terug vinden in de beat.
5. Deelnemers mogen geen acapellas gebruiken. Vocal samples zijn wel toe gestaan.
6. Naast deze twee beats, brengen de deelnemers ook hun eigen beste beats mee (die zij natuurlijk al eerder hebben geproduceerd), deze worden namelijk ook mee gejureerd.
7. In de finale komt het "THE PRESSURE COOKING" onderdeel aan bod, hier krijgen de finalisten een sample en 3/4 kwartier de tijd om deze sample ter plekke te flippen tot een dope beat.
8. De jury bestaat uit 3 prominenten uit de muziekindustrie en bepaald wie er naar huis gaat met de titel en de prijs.
9. De winnaar wint een bedrag van 150 euro.