BREAK A LEG 2019

24 februari

Zondag 24 februari nemen meer dan 1000 hiphop dansers het tegen elkaar opnemen in De Meervaart tijdens de 10e editie van het streetstyle dance event Break A Leg. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er gebattled door de beste hiphop dansers en crews. Dansers strijden in drie verschillende categorieën: Hiphop Crew Competitie, Seven 2 Smoke Breaking Battle en de Seven 2 Smoke All Styles Battle.

Tijdens deze 10-year Anniversary bestaat de jury van de competitie weer uit de top van de Nederlandse hiphop dansindustrie: Ginny Pauw, Roché Apinsa (Ghetto Funk Collective), Amber Vineyard (House of Vineyard), Leal Arazzi (Pop’Arazzi), Senna Amarnis, Giorgo Prijor (The Pigeons), Jazzy Gypz (The Ruggeds), Zino Schat (Fractal Dance Collective) en als laatste B-Boy Sunni van de Soul Mavericks uit de UK. Het event wordt gehost door Vince Charming, Shaggy MC & Terence van Hutten. DJ’s Nobunaga, Lucas Benjamin & Cee verzorgen de muziek tijdens de competitie.

De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect, het delen van kennis en vooral lekker dansen. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan diverse gratis dans workshops zoals een workshop Hiphop on High heels door Lalah Galedey, een workshop Locking door Fro-Fro van Avant Garde Collective en ook zijn er de gehele dag DJ’s in de foyer en ook hier kan lekker gedanst worden. Verder maken kunstenaars Mr. Juice en Merete Tsega live twee kunstwerken.

ALGEMENE INFORMATIE BREAK A LEG 2019:
Datum: Zondag 24 februari 2019
Tijd: 11:00-22:00 uur
Locatie: Theater de Meervaart, Meer en Vaart 300 Amsterdam
Meer info en kaarten: www.break-a-leg.nl | www.meervaart.nl
EVENT LINK

OVER BREAK A LEG
Break A Leg is een samenwerkingsverband tussen De Meervaart, Jurskee, Shaggy & Vince Charming Productions. De doelstelling van Break A Leg is om Hip Hop cultuur te verbinden. Jaarlijks organiseren we een groot festival in De Meervaart en daarnaast door het jaar een tal van masterclasses, workshops en battles. De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect en het delen van kennis.