VRIJHEIDSMAALTIJD 2019

5 mei


Op 5 mei organiseert Meervaart | Studio West een vrijheidsmaaltijd om de vrijheid met vrienden uit de buurt te vieren.


De Vrijheidsmaaltijd is een gezamenlijke maaltijd op Bevrijdingsdag 5 mei 2019. Door heel Amsterdam worden Vrijheidsmaaltijden georganiseerd, met kleine of grote verhalen, soms simpel en intiem, andere juist uitgebreid. Elke maaltijd is anders, maar de kern van de maaltijd is altijd: verbinden, mensen samenbrengen en met elkaar het gesprek aangaan.


In de stad leef je intiem samen met onbekenden. ’s Ochtends poetsen we allemaal onze tanden, als het stormt liggen we samen wakker in bed. We komen elkaar de hele dag tegen: de mensen met wie je elke ochtend op de tram wacht, de kindjes die elke dag in je straat spelen, de ouders die je in de supermarkt tegenkomt. Amsterdam verbindt ons. Samen zijn wij de ‘Familie Amsterdam’. Wat voor familie is Amsterdam eigenlijk en wat voor familie willen we worden? Welk verleden delen we en welke toekomst zien we met elkaar? Met ‘Familie Amsterdam’ onderzoeken en vieren we op 5 mei de kunst van het samenleven in Amsterdam.

Meervaart | Studio West nodigt u uit voor deze gratis vegetarische lunch! Wij hopen u te mogen begroeten op het Osdorpplein 6 op zondag 5 mei 2019.


Tijd: 12:00-14:00 uur
Locatie: Studio West, Osdorpplein 6 Amsterdam
Entree: gratis (vooraf reserveren is verplicht)
Reserveren: Vanaf 1 april 2019 kunt u kaartjes reseveren, via de receptie en/of website van Theater de Meervaart: www.meervaart.nl. Er is plek voor 50 personen.

Waarom de Vrijheidsmaaltijd?
Op 5 mei vieren we dat we in 1945 bevrijd zijn. Het is de verjaardag van een ideaal: dat van verbinding. Nooit weer Duitser, Jood, Amerikaan of Rus, maar allemaal mens. Ons Amsterdam, de open, tolerante, vrije stad die we nu hebben, is gevormd door een rijke geschiedenis van opstaan tegen onderdrukking en onrecht, en voor vrijheid en gelijkheid. Die vrijheid moet continue bevraagd worden. Door met elkaar in gesprek te gaan, door wanneer nodig vrijheid op te eisen, en vooral door verschillen te vieren. Op 5 mei vieren we vrijheid door met elkaar aan tafel te gaan.