SCHRIJF JE NU IN VOOR EEN PROJECT

SCHRIJF JE NU IN VOOR EEN PROJECT

EVEN EEN WEETJE:

EVEN EEN WEETJE:

STUDIO WEST IS ONDERDEEL VAN THEATER DE MEERVAART

HEB JIJ EEN BROERTJE OF ZUSJE?

HEB JIJ EEN BROERTJE OF ZUSJE?

GEEF ZE OP VOOR DE LESSEN VAN 4WEST

AMBASSADEURS

Nieuws

WORD JIJ WEER MEMBER VANAF 3 SEP?

Vanaf 3 september gaat ons nieuwe seizoen van start. Een nieuw seizoen betekent dat er weer nieuwe memberships moeten worden afgesloten. Als member van Studio West krijg je de mogelijkheid tot het gebruik van oa. gratis oefenruimtes, filmapparatuur, DJ sets en de muziekstudio. Wat is een membership? Voor wie is het? Wanneer moet deze worden aangeschaft? Lees nu verder.

LEES MEER

STEP YOUR GAME UP; JOIN ONS DANS LAB

Studio West en Sedrig Verwoert van ICK (Internationaal Choreografisch Kunstencentrum) zijn voor het nieuwe Dans Lab op zoek naar danstalent. Is dansen je passie, ben je tussen de 16-25 jaar oud, heb je een flinke dosis lef en creativiteit en wil je op het podium schitteren? Doe dan op zondag 30 september 2018 auditie voor het Dans Lab.

LEES MEER

ACTEER TALENT 16+ GEZOCHT

Het Theater Lab is een uniek platform voor het ontwikkelen van jong Amsterdams talent door Studio West | De Meervaart. In vier maanden tijd werk je samen met vijftien andere Amsterdamse jongeren toe naar een eindperformance in Theater de Meervaart. Het traject bestaat uit wekelijkse coaching, waarin research, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Naast coaching van Regisseur en actrice Birgit van der Jagt krijg je gedurende het seizoen les van diverse gastdocenten.

LEES MEER

STUDIO WEST OPEN DEZE ZOMER

De zomervakantie komt er weer aan en daarom zijn we vanaf 1 juli beperkt open. We boeken vanaf 1 juli geen afspraken meer in maar op de dagen dat we er zijn kun je natuurlijk gewoon komen! Dus bel op de dag dat je iets wil komen doen in Studio West en dan kijken we of er plek is!

LEES MEER

KUNSTBENDE FESTIVAL 2018

Op zaterdag 30 juni 2018 is de finale van Kunstbende: dé wedstrijd voor jong creatief talent (van 13 t/m 18 jaar). Vanaf dit jaar pakken we de finale grootser aan dan ooit en heet het Kunstbende Festival! Naast optredens van alle finalisten zijn er workshops, Q&A’s en optredens van alle Kunstbende Boegbeelden, randprogrammering en nog veel meer!

LEES MEER

NIEUW: HIPHOP CHOREO CLASS

Wil je dansles krijgen van de beste dansers uit de hiphop dance scene? Dan ben je bij Studio West op het juiste adres! Elke dinsdag geeft Babet Fernandez Hiphop Choreo lessen in Studio West!

LEES MEER

SCHRIJF JE IN VOOR EEN WORKSHOP

Wil je in korte tijd iets opsteken op creatief gebied? Volg dan een korte workshop. We bieden ieder seizoen verschillende workshops aan op het gebied van muziek, dans, theater en media. Een workshop duurt ongeveer 6 weken en je leert de basics van het vak. Je werkt in kleine groepen aan verschillende opdrachten en vergroot je individuele kennis. Wil je na afloop van de workshop verder? Schrijf je dan in voor een productiegroep (LAB) of masterclass. Klik hier naast voor een workshop die jij graag zou willen doen

LEES MEER

MAAK KANS OP EEN STUDIO WEST KOFFER

We willen je in de toekomst graag per e-mail als eerste op de hoogte blijven brengen van nieuwe projecten en onze events. Om dit in de toekomst te blijven doen, hebben wij je toestemming nodig (i.v.m nieuwe privacywetgeving, bekend als AVG). We sturen 1 tot maximaal 3 keer per maand een digitale nieuwsbrief naar je e-mailadres. Je ontvangt geen reclame of andere e-mails van ons en we delen je gegevens uiteraard nooit met derden.

LEES MEER

17 MEI | CREATIVE INDUSTRY NIGHT #1

Aankomende periode gaan we in een reeks avonden dieper in op de carrière mogelijkheden in de creatieve industrie. Door het gesprek aan te gaan met verschillende creatieve organisaties uit de creatieve industrie zullen we je informeren over wat deze organisaties voor jou als creatieveling kunnen betekenen. Zo zullen we aandacht besteden welke banen er in de sector zijn, welke organisaties je kunnen helpen met het opbouwen van een carrière en hoe deze organisaties te werk gaan. Natuurlijk is er tijdens elke avond ook de gelegenheid om zelf vragen te stellen en te netwerken met de organisatie, zodat jij altijd met de benodigde informatie naar huis gaat.

LEES MEER

12 MEI | COMEDY CAFE TAKE OVER

Tijdens het (open) podium krijgt opkomend talent de kans om hun nieuwste materiaal te presenteren. Elke eerste zaterdag van de maand selecteert Sherwin Chaar acht comedians die hun talenten tijdens het Meervaart Studio Comedy Café mogen tonen. Met overgave en passie zetten Sherwin Chaar en de comedians elke maand een afwisselende avond vol hoogtepunten neer.

LEES MEER

20 APRIL | SPOKEN WORD CAFE

Het Meervaart Studio | Spoken Word Café biedt een podium aan dichters, schrijvers en woordkunstenaars. In het kader van Meervaart Studio Café biedt de Meervaart ism Studio West jonge talenten een podium. Elke avond staat in het teken van een ander thema zoals Comedy, Spoken Word of Singer- songwriters. In een 2 uur durend programma wordt je verrast door aanstormend talent. Deze editie staat in het teken van Spoken Word en is een samenwerking tussen Studio West en Natural Hair Poetry Slam (NHPS). NHPS geeft jongeren behorend tot de Afrikaanse diaspora een veilige plek om samen te komen en hun gedachten te wisselen in de vorm van Spoken Word.

LEES MEER

7 APRIL | COMEDY CAFE

Tijdens het (open) podium krijgt opkomend talent de kans om hun nieuwste materiaal te presenteren. Elke eerste zaterdag van de maand selecteert Sherwin Chaar acht comedians die hun talenten tijdens het Meervaart Studio Comedy Café mogen tonen.

LEES MEER

DJ MASTERCLASS BY WAXFIEND

Ben je tussen de 14 en 25 jaar, kom je uit Amsterdam en ben je al enige tijd bezig met draaien? Meld je dan nu snel aan voor de DJ masterclass met Waxfiend. Op 5 en 19 april komt hij speciaal naar Studio West om zijn ervaringen en kennis met jou te delen.

LEES MEER

WEEKENDMIX 34 BY YANDA

As vrijdag releasen we Weekendmix Volume 34 i.s.m. YANDA. Hij brengt dan eindelijk zijn eerste mix uit. Stiekem hopen wij dat hij wat Yanda exclusives er in gooit die het geheel extra spannend zullen maken. Is het al vrijdag de 23ste?

LEES MEER

10 MAART | COMEDY CAFE

Tijdens het (open) podium krijgt opkomend talent de kans om hun nieuwste materiaal te presenteren. Elke eerste zaterdag van de maand selecteert Sherwin Chaar acht comedians die hun talenten tijdens het Meervaart Studio Comedy Café mogen tonen. Met overgave en passie zetten Sherwin Chaar en de comedians elke maand een afwisselende avond vol hoogtepunten neer. Deze maand hebben we een special 'Female edition' met alleen maar grappige dames op het podium.

LEES MEER

23 FEB | WEEKENDMIX 33 BY ALL1NE

As vrijdag releasen we Weekendmix Volume 33 i.s.m. ALL1NE. Onze ALL1NE zal ervoor zorgen dat jij je weekend in gaat met de lekkerste nummers. Exclusief gekozen en gemixed door de grote man himself.

LEES MEER

28 FEB | FIX IT IN DE MEERVAART

Op 28 februari staat Fix It van Solid Ground Movement in De Meervaart. In Fix It maakt de Franse Choreografe Anne Nguyen een remake van haar eigen stuk voorstelling ‘Lettres à Zerty’ met de dansers van Solid Ground Movement en de IRCompany (Illusionary Rockaz Crew). Anne Nguyen richtte de Par Terre Dance Company in 2005 op na een carrière als breakdancer in dansbattles, een danser invele hiphop- en hedendaagse dansgezelschappen. Ze combineert rauwe hiphopdans met grafisch puur en gedeconstrueerd choreografisch schrijven. Haar choreografische stukken vertonen een complexe, precieze structuur en weerspiegelen de vormen en energieën die mensen omringen in de hedendaagse wereld.

LEES MEER

16 FEB | THE KITCHEN BEATBATTLE

In februari gaan 8 jonge producers weer de strijd met elkaar aan tijdens The Kitchen Beatbattle. Tijdens deze beatbattle gaan we op zoek naar de beste beatmaker/ producer van Amsterdam. De producers gaan de strijd met elkaar aan om de titel en een mooie geldprijs van 150 euro. Met het thema van deze editie nemen we jullie mee terug in de tijd. Namelijk naar die goeie ouwe tijd van cartoons. Misschien wel de tofste cartoons uit de jaren 90’… namelijk cartoons van Cartoon Network. Laat je verassen door misschien wel samples als Dexter’s Laboratory of Ed Edd n Eddy. Nieuwsgierig wat er gekookt gaat worden? Kom dan vooral kijken. Meedoen? Lees dan verder en geef je vooral op.

LEES MEER

RELEASE WEEKEND MIX 32

YES, het is weer tijd voor onze weekendmixes! Deze keer gemixed by volume 32 mixed by Blacksmith. Volg ons op Soundcloud en blijf op de hoogte!

LEES MEER

SCHRIJF JE IN VOOR KUNSTBENDE

Sinds jaar en dag wordt vanuit Studio West één van de voorrondes van Kunstbende georganiseerd. Jonge makers (13-18 jaar) uit heel Noord-Holland vindt een plek op een professioneel podium en presenteert het eigen werk aan een professionele jury. Meedoen kan in 8 categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en/of Theater. Bereik je de landelijke finale en win je? Dan treed je op in de What’s Happening-area van Kunstbende en Rabobank op Lowlands 2018. Daarna ga je met een coach aan de slag om je voor te bereiden op je hoofdprijs: optreden op een landelijk bekend podium binnen je eigen categorie, van Mysteryland tot een optreden via Friendly Fire. www.kunstbende.nl

LEES MEER

22 DEC | WEEKENDMIX BY KEVIN DENZ

We gaan het jaar lekker afsluiten met de 31ste Studio West Weekendmix. Alleen maar lekkere tracks aan elkaar gedraaid door Kevin Denz. De perfecte mix dus om het jaar mee af te sluiten of om het nieuwe jaar mee te starten.

LEES MEER

8 DEC | WORKSHOP SPOKEN WORD

Tijdens deze workshop ga je veel schrijven, discussiëren en nadenken over bepaalde (actuele) zaken. Wat vind jij? Wat denk jij? Hoe voel jij je daarbij? En hoe kun je dit met pen op papier uiten? The sky is the limit, zoals Smita je zal vertellen. Bij deze workshop hoef je niet bang te zijn om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Gedurende deze 6 weken wordt er naar een performance/voordracht gewerkt van jouw werk (niet verplicht). De workshop is geschikt voor verhalenschrijvers, dichters, poëten, spoken word artists, songwriters en rappers en is zowel voor beginners en gevorderden. Doe jij ook mee?

LEES MEER

17 NOV | BEATBATTLE IN STUDIO WEST

We zijn terug met een beatbattle en dit keer is het thema Anime! Tijdens deze beatbattle gaan we op zoek naar de beste beatmaker/ producer van Amsterdam. Acht producers gaan de strijd met elkaar aan om de titel en een mooie geldprijs van 150 euro.

LEES MEER

HIPHOP DANCE CLASSES

Giovani 'Dimension' Vreede, een van de bekendste Hiphop freestyle dansers uit Nederland, komt 6 weken zijn kennis delen in Studio West. Hij vertegenwoordigt: The Alchemists, The Kulture Kids en is de mentor van de G.O.D. Crew. Dimension ontwikkelde zijn eigen methodes om hiphop naar een ander niveau te tillen. Ook won hij verschillende nationale en internationale dansbattles. Marsha Webster maakt onderdeel uit van de G.O.D. Crew.

LEES MEER

STUDIO WEST AMBASSADEURS

Vrijdag 13 oktober werden de ambassadeurs bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Theater de Meervaart. In totaal bestaat de groep op dit moment uit 36 talenten, die actief zijn in de creatieve industrie. De ambassadeurs zetten zij zich in als inspirerende rolmodellen binnen Studio West. De ambassadeurs zetten hun netwerk in om verbindingen te leggen. Zo willen ze andere Amsterdamse jongeren inspireren en stimuleren om ook verder te professionaliseren.

LEES MEER
BY ACHAY

19 OKT | WEEKENDMIX BY ACHAY

YES, we zijn weer terug met onze weekendmixes! Dit seizoen niet elke twee weken, maar lekker exclusief een keer in de maand. Het spits wordt dit seizoen afgebeten door een van onze jongste en meest belovende talent. Het afgelopen jaar werd hij eerste in de categorie DJ tijdens de Amsterdamse voorronde van Kunstbende en bemachtigde hij tweede plek in de landelijke finale. We hebben het natuurlijk over Achraf Oucheikh aka Achay!

LEES MEER

12 OKT | KICK OFF FILM LAB

Het Film Lab is een uniek platform van Studio West in samenwerking met art-director Orville Yssel voor het ontwikkelen van filmtalent. De focus van het Film Lab ligt dIt seizoen op het maken van videoclips! Meedoen aan het Film Lab is een goede opstap naar een media opleiding of werken bij de TV, want je leert alles over films: scripts schrijven, montage, belichting, geluid en meer.

LEES MEER

4 OKT | START WORKSHOP ZANG

Wil jij beter leren zingen en leren performen? Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan ademhaling en techniek en ligt de focus op je performance. Ter afsluiting van het project wordt er een mini concert gegeven in Studio West.

LEES MEER

16 SEPT | AUDITIE THEATER DEGASTEN

DEGASTEN zoekt aanstormend talent! Wil je op het podium staan en ben je tussen de 12 en 27 jaar? Kom dan naar onze jaarlijkse Auditiedag op zaterdag 16 september. Je hoeft niet in je eentje op de stip te staan voor een jury en een monoloog uit je hoofd te leren. Je komt binnen en kan de hele dag meedoen aan gratis theaterworkshops samen met de groep. Trek kleding aan die lekker zit, want je gaat veel bewegen!

LEES MEER

1 SEP | WRITERSCAMP #2

In het weekend van 1 & 2 september organiseren we een writerscamp in Studio West Tijdens het writerscamp komen producers, zangers/zangeressen, rappers en andere muzikanten bij elkaar (leeftijd 18+). We willen deze inspireren, motiveren en nieuwe netwerken laten ontstaan, maar vooral het schrijven en recorden van nieuwe songs stimuleren.

LEES MEER

BEATS BEATS BEATS THE TRAP EP

Het Beat Lab van Studio West released 10 juli tweede instrumentale EP op Spotify. BEATS BEATS BEATS: Trap EP is een productie van Studio West in samenwerking Leeroy Molly van Zwart Licht. Elke drie maanden brengt het Studio West Beat Lab een nieuwe instrumentale BEATS BEATS BEATS tape uit. Het Beat Lab is een platform voor getalenteerde producers uit Amsterdam die een passie hebben voor het produceren van muziek. De producers krijgen coaching aangereikt en het doel van het project is om elkaar te inspireren, te netwerken en uiteindelijk een BEATS BEATS BEATS tape te releasen.

LEES MEER

KUNSTBENDE WINNAARS BEKEND

Op zaterdag 1 juli werden de daken van de Westergasfabriek eraf geblazen door jong creatief talent. De finale van Kunstbende is op indrukwekkende wijze afgesloten. Ruim 200 jongeren streden om de prijzen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Na een lang beraad heeft de vakjury de winnaars gekozen. Zij gaan naar huis met de felbegeerde Spotlight en tassen vol met stimuleringsprijzen.

LEES MEER

30 JUNI | DE STUDIO WEST VRIMIBO

Op 30 juni sluiten we een mooi creatief seizoen af in de Chicago Summer Club. Elke week openen ze het terras van de Social Club vanaf 17:00. Één plus één is twee, dus kom je gezellig met ons borrelen, dansen en kletsen tijdens ons VriMiBo?

LEES MEER

25 JUNI | ZULU GREEN OP ROOTS OPEN AIR

Zondag 25 juni sluit Amsterdam Roots Festival groots af met Roots Open Air. Het Oosterpark Amsterdam zal worden omgetoverd tot een paradijs van muziek en circus uit de hele wereld. Elk jaar verzorgt Studio West een deel van de line up en zo ook dit jaar weer.

LEES MEER

22 JUNI | WEEKENDMIX VOL. 28 BY Q

Elke twee weken released Studio West in samenwerking met een DJ een nieuwe mix. Op 22 juni kun je een heerlijke mix van hip-hop en r&b gemixed door Q verwachten. Blijf op de hoogte en volg ons alvast op soundcloud!

LEES MEER

9 JUNI | THE KITCHEN BEATBATTLE

We eindigen dit seizoen met een Beatbattle in samenwerking met The Kitchen. Tijdens deze battle gaan we op zoek naar de beste beatmaker/ producer van Amsterdam. Acht producers gaan de strijd met elkaar aan om de titel en een mooie geldprijs.

LEES MEER

8 JUNI | WEEKENDMIX VOL. 27 BY CREAM

Elke twee weken released Studio West in samenwerking met een DJ een nieuwe mix. Op 8 juni kun je een heerlijke mix van hip-hop, future, trap & bass gemixed door DJ Cream verwachten. Blijf op de hoogte en volg ons alvast op soundcloud!

LEES MEER

7 JUNI | MASTERCLASS FLEX DANCE

Learn flex from the inventors of this improvisational street style, combining Jamaican bruk-up, pausing, popping and locking, gliding and hat tricks from dance halls and reggae clubs in Brooklyn. Ages 14+. All experience levels welcome.

LEES MEER

26 MEI | WEEKENDMIX VOL. 26 BY VEUSTY

Elke twee weken released Studio West in samenwerking met een DJ een nieuwe mix. Deze keer had de house dancer, Producer & DJ Veusty de eer om een mix te maken. Vrijdag 25 mei releasen we alweer de 26e mix!

LEES MEER

25 MEI | NYX OP DONDERDAG FESTIVAL

TROTS, want de halve line up van 't 'Nyx op Donderdag Festival' bestaat uit allemaal DJ's die allemaal door Abstract zijn gecoached in Studio West. Wij vinden dit zo tof en zijn zo trots dat wij dit feestje over twee weken natuurlijk niet kunnen missen. Heel TEAMSTUDIOWEST is er daarom gewoon heerlijk bij de 25ste.

LEES MEER

23 MEI | WORKSHOP MIXTAPE RECORDING

Aanstaande dinsdag komt Abstract om 19u naar Studio West om jullie het een en ander uit te leggen over het opnemen van een mixtape. Wil jij in de nabije toekomst nog een mixtape voor jezelf of ons opnemen moet je hier zeker bij zijn!

LEES MEER

23 MEI | HOUSE DANCE BY FRANKIE J

Studio West is trots om de internationaal bekende housedanser Frankie J te mogen verwelkomen voor een exclusieve House workshop! Op dinsdag 23 mei zal de danszaal van Studio West in het teken staan van House Dance!

LEES MEER

1-VS-1 ALL STYLES BATTLE

Ter gelegenheid van 24H Nieuw-West zijn er op 13 mei een heleboel leuke activiteiten te doen in Amsterdam Nieuw-West. Zo ook aan de Sloterplas en Break A Leg doet hier natuurlijk ook aan mee met een 1-vs-1 All styles Battle (16-).

LEES MEER

KOOP NU EEN TRUI, SHIRT, HOODIE

Het festival seizoen is geopend en dus is het de hoogste tijd voor een nieuwe festivaloutfit! We hebben weer een toffe collectie voor jullie samengesteld, een t-shirt voor de warme dagen en een lekkere sweater of hoodie voor de koudere dagen.

LEES MEER

WEEKENDMIX VOL. 24 BY CARTÈZ

Het allerlekkerste begin van je KINGSDAY brengen wij je natuurlijk met onze Weekend Mix Vol. 24. Zet hem op, geniet en get in the mood for Kingsday!

LEES MEER

NIEUW: WORKSHOP FOTOGRAFIE

Vrijdag 21 april 2017 starten we met een workshopreeks streetstyle fotografie in samenwerking met Foam Fotografie Museum Amsterdam. De workshops worden gegeven door een museumdocent van Foam: de Rotterdamse fotograaf Khalid Amakran. Tijdens deze workshops ontwikkel je je eigen visie en word je zeer persoonlijk begeleid. Tegelijkertijd onderzoeken we hoe je elkaar kunt versterken als collectief.

LEES MEER

RELEASE WEEKEND MIX 23

De dagen worden langer, het weer wordt weer warmer dus onze mixtapes worden heter. Op donderdag 13 april brengen we je Weekendmix vol. 23 gemixed door Charlie. Deze dame is elke week, met haar heerlijke sound, te vinden in de NYX, Disco Dolly, Waterkant of Social Club. In deze mix brengt ze je in die Afrikaanse sferen met haar heerlijke sound.

LEES MEER

HET 5-UURTJE MET SKINTO

Elke vrijdagmiddag om 17:00 uur stellen we een BSW’er (Bekende Studio Wester) 5 korte vragen. Vandaag hebben we rapper Skinto gebeld en hem 5 vragen gesteld.

LEES MEER

HOUSE DANCE BY STEVE VEUSTY

Bij Studio West staat de maand april in het teken van HOUSE DANCE! Steve Veusty (XGen / Rhythmatic Crew) zal drie lessen House Dance geven. Steve Veusty (FR) is een bekende in de Hiphop / underground scene. Steve begon als breakdancer, maar al gauw lag zijn interesse in 'house dancing'. Na commerciële ervaring als danser voor o.a. Madonna kwam hij naar Nederland en richtte zijn eigen crew 'XGen' op. Sinsdien is hij een van de bekendste gezichten uit de underground scene. Zo won hij in februari 2016 het grootste housedance evenement 'House Dance Forever' in Paradiso, Amsterdam.

LEES MEER

WIL JIJ BETER LEREN ZINGEN?

Wil jij beter leren zingen en leren performen op het podium? Dan is het Vocal Lab zeker wat voor jou! In het nieuwe jaar gaan we weer van start met het Vocal Lab onder begeleiding van zangeres Anne-Fay Kops van de band Cookachoo en het ZO! Gospel Chior. Het project bestaat uit 6 lessen van 2 uur. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan ademhaling en techniek en ligt de focus op de performance. Ter afsluiting van het project wordt er een mini concert gegeven in Studio West. De groep bestaat uit ca. 8 personen. Doe jij ook mee?

LEES MEER

WORKSHOP BEATS & DIG. SOUND

Wil jij ook keiharde beats leren produceren? Meld je dan aan voor de workshop Beats & Digital Sound. In 6 weken tijd leer je de basis van het maken van je eigen beats of remixes met software zoals Fruity Loops & Abbleton live. Naast het produceren leer je ook de basis van het mixen & masteren van je eigen beats.

LEES MEER