SCHRIJF JE NU IN VOOR EEN PROJECT

SCHRIJF JE NU IN VOOR EEN PROJECT

DEZE MAAND IN DE MEERVAART -> O.A. THE MOUNTAINTOP, JUDAS, HOWARD KOMPROE, ISH & KINDEREN VAN ALEPPO!

AKWASI, DILAN, HATO, SKINTO...

AKWASI, DILAN, HATO, SKINTO...

AMBASSADEURS STUDIO WEST

HEB JIJ EEN BROERTJE OF ZUSJE?

HEB JIJ EEN BROERTJE OF ZUSJE?

GEEF ZE OP VOOR DE LESSEN VAN 4WEST

THEATER DE MEERVAART TIPT

Elke maand tipt onze 'vader' De Meervaart (het leukste theater van Amsterdam, toch?) een aantal toffe voorstellingen. De tips voor september & oktober zijn The Mountaintop, Judas, Ish, Howard Komproe en George & Erran Producties. Gaat dat zien! Op www.meervaart.nl vind je het volledige programma!

THE MOUNTAINTOP | 13 T/M 16 SEPTEMBER (première)
Op de laatste avond van zijn leven trekt Martin Luther King zich terug in een groezelige motelkamer. Daar confronteert een mysterieus kamermeisje hem met zijn successen, tekortkomingen en dromen. Hij heeft net de speech van z’n leven gegeven - kan één stem de wereld veranderen? Nederlandse première van de bekroonde Broadwayhit.
MEER INFO EN TICKETS

JUDAS | 18 T/M 29 SEPTEMBER (première)
Ben jij een verrader? Zou jij je familie kunnen verraden? Je broer? En wat als je broer Willem Holleeder is? Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. In Judas schetst ze een portret van het gezin waarin ze opgroeit, de dagelijkse angst waarmee ze leven, en hoe ze zich uiteindelijk verzet en haar eigen broer verraadt.
MEER INFO EN TICKETS

 

HOWARD KOMPROE - LIFE ON STAGE | 18 OKTOBER (première)
Stand-up comedy pionier Howard Komproe is terug van nooit echt helemaal weggeweest. Het begon te jeuken en kriebelen en bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus komt Howard met een soloprogramma. Zoals we 'm kennen: met eerlijke meningen, scherpe observaties en niets en niemand ontziende grappen. 
MEER INFO EN TICKETS   

ISH - LISTEN UP | 8 OKTOBER  (première)
Beatboxer, stemkunstenaar en super-ISHer Abdelhadi Baaddi ontwerpt een interactief hoorspel, zoals je die vroeger op de radio hoorde. In ‘Listen Up!’ wordt al het geluid live geproduceerd door drie stemkunstenaars en zijn de keuzes van het publiek bepalend voor het verloop van de voorstelling. Wat als u het voor het zeggen had?
MEER INFO EN TICKETS

 

GEORGE & ERRAN PRODUCTIES - KINDEREN VAN ALEPPO | 26, 27 & 28 OKTOBER
In maart 2011 gingen drie Syrische studenten de straat op om te protesteren tegen het bewind van Assad. Ieder met eigen beweegredenen, een eigen verhaal en met maar één doel: vrijheid! Dit zou de lente worden waarop zij hadden gewacht. De vreedzame demonstraties mondden echter uit in een allesvernietigende burgeroorlog. Wat ging er mis? In een persoonlijke monoloog vertelt George Elias Tobal over deze vreedzame vrijheidsstrijders en hoe hun revolutie werd gesmoord. De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen van de studenten die betrokken waren bij de eerste protesten.
MEER INFO EN TICKETS