SCHRIJF JE NU IN VOOR EEN PROJECT

SCHRIJF JE NU IN VOOR EEN PROJECT

DEZE MAAND IN DE MEERVAART -> O.A. ISH - LISTEN UP!, GUILHERME MIOTTO - EVEN WORSE, FIRMA MES - RISHI

AKWASI, DILAN, HATO, SKINTO...

AKWASI, DILAN, HATO, SKINTO...

AMBASSADEURS STUDIO WEST

HEB JIJ EEN BROERTJE OF ZUSJE?

HEB JIJ EEN BROERTJE OF ZUSJE?

GEEF ZE OP VOOR DE LESSEN VAN 4WEST

BREAK A LEG DANCE FESTIVAL

STREETSTYLE DANCE EVENT BREAK A LEG VIERT 10-JARIG BESTAAN

Break A Leg viert in 2019 haar 10-jarig bestaan. Wat een decennium geleden begon als een klein Amsterdams buurtinitiatief is uitgegroeid tot een wedstrijd met een gevestigde naam in de Nederlandse hiphop dans scene. Inschrijvingen voor de Crewcompetitie zijn geopend.

Tien jaar na de eerste editie is het festival weliswaar groter en breder geworden, maar Break A Leg’s doelstelling, ‘het verbinden van de Hip Hop dans cultuur’, is hetzelfde gebleven. Break A leg wordt jaarlijks georganiseerd in Theater de Meervaart (tevens hoofdproducent van het event) en organiseert daarnaast door het jaar tal van masterclasses, workshops en battles. De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect, het delen van kennis en vooral op het dansen zelf.

Zondag 24 februari 2019 viert Break A Leg haar jubileum met een feestelijke wedstrijd in De Meervaart in Amsterdam. Deze dag nemen ruim 1.000 hiphop dansers het tegen elkaar op, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er gebattled door de beste hiphop dansers en crews. Tijdens deze 10-year Anniversary bestaat de jury van de competitie weer uit de top van de Nederlandse hiphop dansindustrie: Ginny Pauw, Roché Apinsa, Duzk, Amber Vineyard, Leal Arazzi, Senna Amarnis, Giorgo Prijor & Zino Ainsley. Het event wordt gehost door Vince Charming, Shaggy MC & Terence van Hutten a.k.a. T-Bone. DJ’s Nobunaga, Lucas Benjamin & Cee verzorgen de muziek tijdens de competitie.

De hiphop dansers strijden jaarlijks in drie verschillende categorieën voor mooie geldprijzen en de titel, namelijk de 1-vs-1 Breaking Battle, de 1-vs-1 All Styles Battle en de Hiphop Crew Competitie.

Crews kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de Hiphop Crew Competitie van Break A Leg. Wil je als crew verzekerd zijn van een plaats in de competitie? Meld je dansschool dan nu aan voor de Crew Competitie door een email te sturen naar breakaleg@meervaart.nl. Solo dansers kunnen zich op 24 februari aan de deur van De Meervaart registreren voor de battles.

Naast de wedstrijd zijn er onder andere diverse dansworkshops, panelgesprekken en een all day cypher.

ALGEMENE INFORMATIE BREAK A LEG 2019:
Datum: Zondag 24 februari 2019
Tijd: 11:00-22:00 uur
Locatie: Theater de Meervaart, Meer en Vaart 300 Amsterdam
Meer info: www.break-a-leg.nl | www.meervaart.nl

OVER BREAK A LEG
Break A Leg is een samenwerkingsverband tussen De Meervaart (Studio West), Jurskee, Shaggy & Vince Charming Productions. De doelstelling van Break A Leg is om Hip Hop cultuur te verbinden. Jaarlijks organiseren we een groot festival in De Meervaart en daarnaast door het jaar een tal van masterclasses, workshops en battles. De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect en het delen van kennis.