FOTOGRAFIE (BASICS)


Nieuw: Studio West X Foam X Khalid Amakran


Vrijdag 12 mei 2017 starten we met een workshopreeks streetstyle fotografie in samenwerking met Foam Fotografie Museum Amsterdam. De workshops worden gegeven door een museumdocent van Foam: de Rotterdamse fotograaf Khalid Amakran. Tijdens deze workshops ontwikkel je je eigen visie en word je zeer persoonlijk begeleid. Tegelijkertijd onderzoeken we hoe je elkaar kunt versterken als collectief.
 
Khalid is gefascineerd door het grootstedelijke leven. De filmische omgeving van Rotterdam inspireert hem tot het maken van cinematische portretten van jongeren in de stad. Foam, Khalid Amakran en Studio West slaan nu de handen in elkaar voor deze unieke workshop-reeks in Amsterdam. De workshops worden inhoudelijk o.a. gekoppeld aan het werk van Gordon Parks, dat vanaf 16 juni 2017 in Foam te zien is. De Afro-Amerikaanse fotograaf Gordon Parks omschreef zijn camera als zijn weapon of choice, waarmee hij belangrijke issues als armoede en ongelijkheid aan de kaak stelde.

Heb jij een passie voor fotografie, woon je in Amsterdam en ben je tussen de 15-25 jaar, dan is dit je kans! Daag jezelf uit om buiten je eigen kaders te denken en doe mee met onze workshop. In 6 weken werken we toe naar een eind expositie. Neem ook alvast een kijkje op Khalid zijn eigen website en raak alvast geïnspireerd door zijn fantastische werk : www.khalidamakran.nl. Voor het werk van Gordon Parks kijk je op https://www.foam.org/nl/museum/programma/gordon-parks.  
 
▬▬▬ DATA ▬▬▬
Kick Off:
21 april
Daarna zijn de lessen op de volgende data:
Les 1: 12 mei
Les 2: 19 mei
Vrij 26 mei // geen les
Les 3: 2 juni
Les 4: 9 juni
Les 5: 16 juni
Les 6: 23 juni

 

▬▬▬ OVERIGE INFO ▬▬▬
Tijd: 19:00-21:00 uur
Leeftijd: 14 - 25 jaar
Kosten: 50 euro* (voor alle lessen)

*Deze workshop is alleen bedoeld voor mensen die in Amsterdam wonen of een binding hebben met de stad (dat wil zeggen dat je op school in Amsterdam zit of je in Amsterdam werkt).
Voor wie is de workshop bedoeld: voor jongeren die al een korte tijd bezig zijn met fotograferen (dit hoeft niet perse met een prof. camera te zijn) - Studio West heeft een aantal Canon 450D & 60D  camera’s beschikbaar voor deze workshop. Indien je liever gebruikmaakt van je eigen camera is dit vanzelfsprekend ook mogelijk. Je dient zelf een SD-kaartje mee te brengen naar de workshop.


Let op: na betaling van de cursus is het niet mogelijk om je geld terug te krijgen. Ook niet bij afwezigheid van de lessen, als je je dus definitief inschrijft (dus betaald) let dan wel op dat je alle les dagen aanwezig kunt zijn. Bij te weinig aanmeldingen is Studio West genoodzaakt de workshop uit te stellen.

 
OVER FOAM
Foam, het museum voor fotografie is gevestigd aan de Keizersgracht in Amsterdam. Foam is dé plek voor fotografie in al haar gedaanten: van documentaire tot mode, van eigentijds tot historisch. Een museum met een internationale allure. Foam organiseert grote tentoonstellingen waarin het werk van (wereld)beroemde fotografen gepresenteerd wordt, maar ook van jong talent in kleinere, snel wisselende exposities. [www.foam.org]


 

 

Meld je nu aan

U ontvangt van ons een bevestiging per mail. Zodra we voldoende aanmeldingen hebben ontvangt u van ons een definitief inschrijfformulier, met daarop data, tijdstip en locatie van de workshops